2020-06-10 08:23:16• hírek • Bede Emőke

Több mint négyszázan kerültek otthoni elkülönítésbe 24 óra alatt

Szatmár megyében ma, tehát június 10-én 27 személyt tartanak intézményes karanténben – ezek között több olyat is, aki az elmúlt napokban meglógott az otthoni elkülönítésből –, lakhelyén pedig mintegy 2304 személy „raboskodik” még – közölte szerda reggel a prefektusi hivatal.

Ugyanezen forrás szerint megyénkben nem nőtt sem a gyógyultak, sem az elhunytak száma, előbbiből 52-et regisztráltak már, utóbbiból pedig 8-at, tehát ha a Stratégiai Kommunikációs Csoport által közreadott adatok hitelesek, akkor Szatmárban már csak két aktív eset van. Ez idáig – 4894 személy mintáit felhasználva – 5287 koronavírustesztet végeztek el.
 


Friss információk a határátkelőről

Kedd reggeltől szerda reggelig összesen 1345 személy lépett Szatmár megye területére a petei határátkelőnél. Ezek közül 899-en mentesültek az otthoni elkülönítésbe vonulás kötelezettsége alól, 446 személynek azonban „nem volt menekvése”, a közegészségügyi igazgatóság utasítására lakhelyi elkülönítésbe kellett vonulniuk. Csanálosnál jóval gyérebb volt a forgalom az elmúlt 24 órában, e határátkelőnél ugyanis mindösszesen csak 4-en jelentkeztek belépésre. A DSP munkatársai mindannyiuknak otthoni karantént irányzott elő.


A hónap közepétől nem kell 14 napra karanténba vagy otthoni elkülönítésbe vonulniuk azoknak, akik olyan országból érkeznek Romániába, ahol az egymillió lakosra jutó új megbetegedések napi átlaga ötnél kisebb volt az elmúlt két hétben. "Sajnos olyan országok, mint Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Svédország vagy Hollandia, ahol sok román állampolgár él, egyelőre nem felelnek meg ennek az objektív feltételnek" – mondta el Klaus Iohannis államfő keddi sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy továbbra is figyelemmel követik az EU-n belüli jelentéseket, és "amint jó irányba változnak a dolgok", Románia is azonnal lépni fog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: